Copiii din familii nevoiaşe și cei rămași fără ocrotire părintească din Chișinău vor primi câte un ajutor financiar

Copiii din familii nevoiaşe din municipiul Chișinău, dar și cei rămași fără ocrotire părintească vor primi ajutor material, pentru pregătirea de noul an școlar.

Totodată, de susținere financiară vor beneficia mai mulți donatori de sânge din Capitală. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri de către Comisia municipală pentru stabilirea și acordarea ajutorului material.

Potrivit reprezentanților Primăriei, de ajutorul material pentru pregătirea de noul an școlar vor beneficia opt mii de copii. Ei vor primi câte 700 de lei. Pentru aceasta, municipalitatea va cheltui peste cinci milioane de lei.

De asemenea, ajutor vor primi și 78 de copii rămași fără ocrotire părintească. Dintre aceștia, 20 de copii care vor merge în clasa întâi vor primi câte 5000 de lei. 46 de absolvenți ai claselor a noua vor primi câte 3.000 de lei. La fel, și 12 absolvenți de liceu vor primi câte 5000 de lei. Pentru aceasta, din bugetul primăriei au fost alocate circa 300 de mii de lei.

Totodată, 78 de donatori de sânge vor primi câte 500 de lei. La acest capitol, cheltuielile se ridică la aproape 40 de mii de lei.


Preluat de la: Publika.md