Imnul Ucrainei a răsunat concomitent în 50 de țări ale lumii, fiind interpretat și la Ambasada de la Chișinău

Imnul Ucrainei a răsunat concomitent în 50 de țări ale lumii, fiind interpretat și la ambasada de la Chișinău. Alături de ambasadorul Marco Șevcenco și soția lui au venit zeci de ucraineni. Unii trăiesc de multă vreme în Moldova, alţii s-au refugiat după ce a început războiul. Evenimentul poate fi înscris în Cartea Recordurilor ca cea mai amplă interpretare simultană a imnului.

Imnul național al Ucrainei a fost interpretat de adulți și copii. Mulți şi-au stăpânit cu greu lacrimile:

„M-au trecut fiorii. Greu de spus ceva. Păcat. Ştim ce se face în Ucraina, așa că e foarte greu”.

„Lacrimi în ochi. Să învingă și să rămână vii!”

Ucrainenii se simt mândri de ţara lor şi sunt convinşi de victorie:

„Este o mare mândrie pentru țara noastră, că este susținută de toate țările lumii. Chișinăul se numără printre cele 50 de orașe care au susținut Ucraina”.

„Mai presus de toate, ne dorim să fim independenți, să avem un cer liniștit deasupra capului, sănătate și răbdare. Știu că victoria este foarte aproape. Cu toții așteptăm nerăbdători acest lucru și știu că va fi o sărbătoare mult mai mare decât azi”.

Dragostea de ţară și speranţa la pace s-au regăsit în desenele de pe asfalt, în curtea Ambasadei Ucrainei.

În sprijinul ucrainenilor din Moldova au venit numeroşi oaspeți străini.

„Sunt onorat să fiu aici pentru a sprijini acești oameni incredibili. Cred că puterea spiritului poporului ucrainean este un exemplu pentru întreaga lume”, a spus CHRIS LOMAS-șef ONG HOPE4.

Ambasadorul Ucrainei, Marco Şevcenco, şi soţia sa au transmis mesaje de sprijin celor care luptă pentru Ucraina şi recunoştinţă poporului Moldovei pentru suportul acordat refugiaţilor.

„Acest record este simbolul nostru, al unității naționale, un simbol al faptului că indiferent unde se află ucrainenii, ei rămân ucraineni şi nu-şi uită ţara. Vreau să le urez tuturor răbdare. Nu avem dubii că vom câștiga”, a menționat Marco Şevcenco.

„Vrem să le mulțumim tuturor moldovenilor care i-au primit pe copiii noștri, pe mamele noastre, ca pe rude, ca pe cei apropiați, ca pe niște adevărați vecini şi frați. În momente grele ne dăm seama cine ne este prieten. Această dragoste şi bunătate va fi păstrată toată viaţa în inimile copiilor şi mamelor lor”, a spus OLESEA ŞEVCENKO, soţia ambasadorului Ucrainei în Moldova.

Aproape 90 de mii de refugiați ucraineni se află în prezent în Moldova.


Preluat de la: Publika.md