Igor Dodon şi-a făcut publică declaraţia de avere. Vezi cât a câştigat fostul preşedinte pe parcursul anului 2020

Fostul preşedinte al ţării Igor Dodon şi-a făcut publică declaraţia de avere. Astfel, pe parcursul anului 2020 acesta a obţinut din salariul de şef al statului peste 321 de mii de lei. Soţia sa a ridicat peste 377 de mii de lei din leafa de angajată la compania Exclusiv Media S.R.L.  

Potrivit declaraţiei de avere publicate pe pagina Autorităţii Naţionale de Integritate, din 2013 Igor Dodon este proprietarul unei case de locuit, cu o suprafaţă de peste 420 de metri pătraţi, estimată la peste două milioane 160 de mii de lei. Tot din 2013, acesta mai deţine un teren în valoare de peste 450 de mii de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, Igor Dodon nu are proprietăţi în afara ţării.

Fostul preşedinte a mai indicat că are un credit luat de la o bancă din Moldova în valoare de un milion 477 de mii de lei. Împrumutul a fost contractat în 2013, iar termenul de rambursare este până în 2028.

La secţiunea interese personale, Igor Dodon precizează că este fondator a două asociaţii obşteşti şi o fundaţie de binefacere. Totodată, politicianul este şi preşedintele Federaţiei de Şah din Moldova.


Preluat de la: Publika.md