Igor Dodon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski la Condriţa. Despre ce au discutat oficialii (FOTO)

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Discuțiile au început în această dimineață, la Reședința de Stat de la Condrița. Despre asta a anunțat Serviciul de Presă al Președinției, care a publicat și imagini de la întrevedere.

Anterior, Dodon a anunțat că unul dintre subiectele care urmează să fie discutate la întâlnirea cu Krasnoselski se referă la instalarea posturilor ilegale de control de către administrația nerecunoscută din stânga Nistrului.

Acum două săptămâni, șeful statului a vorbit la telefon cu Vadim Krasnoselski, care l-a informat că numărul punctelor de verificare a fost redus de la 31 la 16.

Totuși, opoziția și mai multe organizații neguvernamentale și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu instalarea acestor posturi ilegale, pentru că limitează dreptul la liberă circulație și prezintă un risc sporit pentru securitatea statului.

Subiectul urma să fie discutat încă săptămâna trecută la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care a fost amânată însă pe motiv că autoritățile responsabile mai au nevoie de timp ca să pregătească informații la acest subiect.


Preluat de la: Publika.md