Haos pe Aeroportul din Otopeni. Blue Air suspendă zborurile din România, până luni (VIDEO)

Compania aeriană Blue Air a anunțat marți că va suspenda toate zborurile din România, până luni, 12 septembrie, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate. Între timp, pe Aeroportul Otopeni s-a declanșat un adevărat haos după ce călătorii s-au trezit cu cursele anulate.

Premierul român Nicolae Ciucă a precizat că este vorba despre 3.000 de pasageri afectați de anularea zborurilor.

Potrivit digi.24.ro, premierul român Nicolae Ciucă a spus că va vorbi cu ministrul Mediului și va lua o decizie în cazul conturilor blocate ale companiei aeriene.

„Nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturi. Am vorbit cu domnul ministru, urmează să analizăm și să luăm o decizie”, a spus premierul.

Totodată, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că Blue Air are datorii de 28 de milioane de lei la bugetul AFM, sumă care nu a fost plătită, motiv pentru care este în procedură de executare silită de mai mult timp.

Pasagerilor cărora li s-au anulat zborurile, președintele ANPC le recomandă să apeleze la avocați și să depună sesizări penale.

„Eu le recomand cu tărie la acest moment să ia în calcul angajarea de avocați și depunerea de sesizări penale. Lucurile acestea nu puteau fi nepredictibile. Faptul că nu achiți factura și știi că nu ai cu ce să zbori, și aici mă refer la combustibil, nu înseamnă că asta intenționai sau puteai cumva sa prevezi? Eu cred că aceste situații îmbracă o formă contravențională. Noi am trimis în vară informări către structurile de parchet cu privire la această situație și din păcate pentru consumatori ceea ce spuneam atunci se confirmă astăzi”, a explicat Horia Constantinescu.

Blue Air a menționat că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.


Preluat de la: Publika.md