Guvernul renegociază în spatele ușilor închise cu RMGC Dosarul Roșia Montană

Guvernul renegociază în spatele ușilor închise cu compania Roșia Montană Gold Corporation. Acuzația vine de la Roxana Pencea Brădățan, coordonatoare de campanii la Declic, care comentează declarația făcută recent de ministrul de Finanțe.
Marcel Boloș spune că există posibilitatea ca instanța de la Washington să decidă nu despăgubiri, ci mai degrabă continuarea exploatării aurifere de la Roșia Montană, în procesul dintre Gabriel Resources și statul român, relatează RFI citat de Rador Radio România. El precizează că această variantă ar fi mai ușor de implementat, din punct de vedere al efortului bugetar. Roxana Pencea Brădățan spune ce înseamnă declarația ministrului: ”În mod clar, Guvernul României și ministrul Boloș renegociază cu RMGC în spatele ușilor închise (…). Acum înțelegem mai bine manipulările din ultima vreme din presă, acele manipulări legate de despăgubiri de 2 miliarde, de 6 miliarde, pe care ar trebui să le plătim companiei miniere”.

În opinia sa, ”acele manipulări erau scoase din pix, pentru că nu avem un anunț oficial din partea tribunalului de la Washington și atunci practic lumea cumva expusă la aceste manipulări, nu știu, se gândește domnul Boloș că ar accepta mult mai ușor un proiect renegociat, ceea ce mi se pare inacceptabil într-o țară democratică”.


Preluat de la: Timpul.md