Guvernul britanic va interzice ţigările electronice de unică folosință pentru prevenirea utilizării lor de către copii

Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa luni planurile de a interzice vânzarea de ţigări electronice de unică folosinţă, pentru a împiedica folosirea lor de către copii, şi va reitera intenţia guvernului de a introduce o lege care să interzică generaţiilor tinere să cumpere tutun, relatează Reuters citat de Rador Radio România. Potrivit noilor reglementări, vor exista restricţii asupra aromelor, o cerinţă ca ţigările să fie ambalate simplu şi vor trebui făcute modificări legate de modul în care ţigările electronice vor fi prezentate, pentru a fi mai puţin atrăgătoare pentru copii.

“Alături de angajamentul nostru de a împiedica persoanele care împlinesc anul acesta 15 ani şi pe cele mai tinere să cumpere legal ţigări, aceste modificări vor lăsa o moştenire durabilă, protejând sănătatea copiiilor noştri pe termen lung”, a declarat Sunak.

Fumatul este cea mai frecventă cauză prevenibilă de deces în Marea Britanie – acesta cauzează unul din patru decese provocate de cancer, aproximativ 80.000 pe an, potrivit declaraţiilor guvernului.

În luna octombrie, Sunk a anunţat planurile de a aproba o lege care ar interzice persoanelor născute începând cu 1 ianuarie 2009 să cumpere tutun în timpul vieţii lor.


Preluat de la: Timpul.md