Guvernul a votat ANULAREA INDEMNIZAȚIEI de 16 000 de lei pentru personalul medical bolnav de COVID-19

Cu o mână dau şi cu alta iau. Guvernul condus de Ion Chicu a aprobat anularea indemnizației unice de 16 mii de lei pentru personalul medical infectat cu noul coronavirus. Decizia a fost luată la ședința de joi a cabinetului de miniștri. De altfel, prevederea se regăseşte într-un proiect de lege care nu are nimic în comun cu acest subiect.  

Ședința de Guvern a fost anunțată târziu, iar ordinea de zi a fost publicată când miniștrii erau deja în sală. Documentul adoptat se referă, printre altele, și la abrogarea articolului 6 din legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică. Acesta stabilește că mai mulți angajați care luptă în prima linie cu noul virus și s-au infectat la locul de muncă vor primi o indemnizație unică în mărime de 16 000 de lei. În nota informativă a documentului se menționează că banii vor fi redistribuiţi pentru susţinerea salariaților, în contextul pandemiei de coronavirus. Proiectul va ajunge și pe masa deputaților.

Șeful statului, Igor Dodon, a declarat, în cadrul unui video pe Facebook, că nu va promulga o astfel de lege.

„Eu vă asigur că o astfel de propunere nu va fi votată în Parlament. Dacă Parlamentul va vota o astfel de modificare, eu voi întoarce înapoi la Parlament să fie revotat”, a declarat Igor Dodon.

Până în prezent, peste 1 000 de angajați din domeniul sănătății au primit indemnizație unică de 16 mii de lei, după ce au fost testați pozitiv la COVID-19. În total, de la debutul pandemiei, peste patru mii de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus. 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie