Alexandr Kalinin nu se dă bătut. Pretendent la fotoliul de preşedinte al țării, a depus repetat actele la CEC

A doua încercare. Alexandr Kalinin, unul dintre pretedenţii la funcţia de preşedinte a țării, a mers din nou la CEC și a depus actele pentru a înscrie grupul de iniţiativă, care va colecta semnături pentru susţinerea sa. 

CEC urmează, în termen de 3 zile, să verifice corectitudinea actelor depuse și să decidă asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupul de inițiativă.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova se va încheia la 11 septembrie 2020.

Amintim că primele şapte grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte au fost înregistrate joi de Comisia Electorală Centrală. Este vorba de grupul lui Tudor Deliu, candidatul desemnat de PLDM, Renato Usatîi de la Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase de la Platforma „DA, Maia Sandu – candidatul PAS, Andrian Candu – desemnat de PRO Moldova, Octavian Ţîcu de la Partidul Unității Naționale şi Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Totodată, CEC nu a acceptat înregistrarea altor două grupuri de iniţiativă. Cererile depuse de candidatul din partea Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, şi de independentul Ion Costaş au fost respinse, pentru că nu au respectat toate procedurile legale.


Preluat de la: Publika.md