Guvernatorul BNM, Octavian Armașu câștigă aproape 160 de mii de lei pe lună. Declarația de avere pentru 2019

5244 de lei pe zi, adică aproape 160 de mii de lei pe lună. Atât a câştigat guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, anul trecut.

Potrivit declaraţiilor de avere şi interese, depuse de Octavian Armaşu la Autoritatea Națională de Integritate, în 2019 a avut un venit de la BNM în valoare de 1,91 milioane de lei. De la o companie privată, familia Armaşu a primit aproape 900 de mii de lei, iar pentru activitatea didactică a încasat aproape 16 mii de lei. Armaşu a mai câștigat 95 de mii de lei din vânzarea unor acțiuni pe care le avea la o bancă comercială. 

Guvernatorul BNM şi familia sa mai au în proprietate 169 de terenuri agricole, unul intravilan şi două aflate în circuitul civil. De asemenea, deține trei apartamente, două vile și două garaje. Octavian Armașu conduce un automobil produs în 2017 pentru care a indicat un preț de 44 de mii de euro.

Totodată, fostul ministru al Finanțelor are în conturi peste 200 de mii de lei, aproape 14 mii de dolari și peste cinci mii de euro. În plus, deţine depozite bancare de aproximativ 600 de mii de lei și peste 20 de mii de dolari.

Octavian Armaşu mai are acţiuni la fabrica „Franzeluţa”, compania Agro-SZM şi la Banca de Economii, care este în proces de lichidare. El a fost numit guvernator al BNM la sfârşitul anului 2018, după ce a fost ministru al Finanţelor în Guvernul condus de democratul Pavel Filip. 


Preluat de la: Publika.md