Grosu, despre relația cu Comratul: Nu e corect să te trezești proeuropean, iar seara să te închini Kremlinului

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că relațiile cu noua conducere din Găgăuzia vor fi pragmatice, după ce Curtea de Apel Comrat a validat alegerile pentru funcția de bașcan. Șeful legislativului a atras atenția că regiunea este influențată de propaganda rusă, iar Parlamentul va face o evaluare a legislației din autonomie în măsura în care aceasta se racordează la Constituția Republicii Moldova.

„Care vor fi relațiile noastre în continuare? Eu pot să spun două lucruri. Vom fi foarte pragmatici. Ce am eu în vedere prin pragmatism? Nu este corect să te trezești proeuropean, să spui cât de mult ne plac granturile și investițiile europene și seara, înainte de culcare, să te închini încă odată Kremlinului. Nu e corect, nu este etic și lucrurile acestea nu o să se mai întâmple.” a declarat Igor Grosu la Moldova 1

Șeful legislativului a mai spus că autoritățile de la Chișinău vor colabora cu oamenii onești din Autonomia Găgăuză, dar nu cu ”bandiții sau cu funcționarii care se aliază cu ei”.

Curții de Apel Comrat a publicat marți decizia prin care au fost validate alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Învingătoare a ieșit Evghenia Guțul, candidatul Partidului ”ȘOR”.


Preluat de la: Publika.md