Groapa de aproape 20 de metri adâncime care s-a format într-o curte de pe strada Bucureşti a fost astupată cu prundiş

Groapa de aproape 20 de metri adâncime de pe strada Bucureşti din curtea comună a 13 gospodării a fost astupată cu prundiş. De lucrări s-a ocupat o firmă privată de construcţie, contractată de Pretura Centru. Muncitorii mai au de lucru pentru a elimina toate riscurile, inclusiv prăbuşirea unei case, în faţa căreia a apărut craterul.

Pretorul Pavel Rusu dă asigurări că până la sfârşitul săptămânii problema va fi remediată. Totodată, funcţionarul a spus că expertiza comisiei pentru situaţii excepţionale care s-a deplasat la faţa locului arată că groapa s-a format din cauza ploilor abundente, dar şi a apelor reziduale din canalizarea subterană. Totodată, în acea zonă sunt mai multe beciuri în subsoluri.

”Am solicitat ca la faţa locului să iasă un expert tehnic şi o companie de construcţie.Compania va executa lucrările corespunzătoare până la lichidarea definitivă a acestora. Noi vom face un demers către Primăria Municipiului Chişinău ca să aloce din fondul de rezervă costul acestor lucrări”, a spus pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu. 


Preluat de la: Publika.md