Grindina a făcut prăpăd în Soroca: Locuitorii sînt disperați

„Ea deja se va usca, o să trebuiască de smuls și de aruncat, dar pe ce să cumpărăm alta, ia uitați-vă niște dovlecei și i-a fărîmat definitiv”, declară o locuitoare, transmite Noi.md cu referire la tvn.md.

Locuitorii sînt disperați, pentru că au rămas fără roada muncii lor

Maria Revenco, locuitoarea satului Cureșnița, raionul Soroca: „Aici am avut popușoi. – Mai este urmă de popușoi? Da, în drum sînt, iaca acolo unul este, iaca mai încolo o sămînță, în drum a dus gîrla, aica aici pe aici a venit și pe partea cealaltă pe lîngă gard, a mîlit aici, căpșune am avut, iaca pătrunjelul așa a ieșit frumușel, dar ce să-i facem.”

Stela Revenco, locuitoarea satului Cureșnița, raionul Soroca: „Cartofi, sfeclă roșie, morcov, totul este mîlit. – Ce o să faceți, o să puneți din nou? Dar ce să facem, iar este cheltuială. Iaca 50 de ani eu am, dar eu așa ploi nu am văzut, erau cu grindină, dar o îneca ploaia, dar acum tare strașnic a fost, Doamne ferește.”

Livia Revenco, locuitoarea satului Cureșnița, raionul Soroca: „Mergeau gîrlele pe aici, o strășnicie a fost, nici nu știu cum, se vede în grădină și dacă mergem prin drum se vede cum a mers apa, cum mergea gîrla, venea din deal și trecea toată pe aici și a ajuns pînă la casă, totul era apă.”

În urma precipitațiilor de ieri, zeci de gospodării au rămas cu culturile distruse și grădinile înnămolite.


Preluat de la: Noi.md