Gherasimov a vorbit despre noua funcție de ministră pentru Afaceri Europene

În continuare, și-a exprimat încrederea de a se baza pe sprijinul primarilor, al antreprenorilor, al colegilor din societatea civilă și din sfera academică – „pentru că integrarea europeană este un proiect al întregii societăți, în care se regăsesc așteptările și aspirațiile tuturor”.

„De asemenea, mizez pe suportul prietenilor și partenerilor noștri de la Bruxelles și ale statelor membre UE, cărora le sîntem recunoscători pentru deschiderea și încrederea fără precedent. Pornim la drum cu încredere și optimism!”, a conchis noua ministră.

Mai devreme, la fel pe rețelele sociale, Cristina Gherasimov a apreciat activitatea lui Nicu Popescu, deja fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, instituție care va fi condusă de Mihai Popșoi.

Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Deține doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția. Din 2021, a fost consilieră pe politică externă și integrară europeană a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. În 2023, a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).


Preluat de la: Noi.md