Germania: Un medic, cercetat penal după ce a furat un vaccin anti COVID-19 pentru a-și imuniza soția grav bolnavă

Un medic de la centrul de vaccinare din Hamburg a vrut să-și imunizeze soția grav bolnavă – deși în prezent nu este eligibilă pentru vaccinare. Pentru a-și proteja soția grav bolnavă de infectarea cu noul coronavirus, un medic de la centrul de vaccinare Hamburg a furat o doză de vaccin împotriva COVID-19, scrie b1.ro.

Autoritatea sanitară a confirmat un raport corespunzător în ziarul „Bild”, potrivit căruia medicul de 69 de ani a luat o seringă deschisă în zona de intrare a centrului și i-a administrat vaccinul soției sale care aștepta acolo.

O anchetă penală a fost lansată împotriva bărbatului. Soția sa, pe de altă parte, a primit și a doua doză de vaccinare, deși nu aparține grupului celor eligibili în prezent pentru vaccinare, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității sanitare, Martin Helfrich.

„Când s-a administrat o primă doză, trebuie administrată și cea de-a doua doză. Nu este vorba doar de a nu irosi un vaccin. Dacă nu există o protecție finală împotriva vaccinării, riscul unei mutații virale de la o astfel de persoană crește.”

 

 


Preluat de la: Publika.md