George Russell, starul noii generații. Englezul se pregătește de al doilea său sezon în Formula 1

George Russell este considerat unul dintre cei mai talentați tineri piloți din Formula 1. Englezul, care a debutat în cadrul campionatului mondial anul trecut, spune că a învățat foarte multe și abia așteaptă startul noului sezon.

„Sunt atât de multe lucruri la care trebuie să te gândești: când să frânezi, când să virezi, cum să te aperi, cum să ataci un adversar. Uneori trebuie să te retragi pentru ca apoi să avansezi mai mult. Toate acestea se adaugă la stress-ul acumulat”, a spus pilotul Williams Racing, George Russell.

În copilărie, George Russell a practicat kartingul. El a cucerit mai multe titluri de campion al Marii Britanii, iar apoi a concurat la diferite turnee ale Federației Internaționale de Automobilism. În următorii ani, Russell a devenit campion în Formula 4 și în Formula 2.

La Williams Racing, pilotul englez vrea să se afirme nu doar în timpul curselor. 

„Cred că Formula 1 este un sport complex. De multe ori, poți să te rătăcești prin analize computerizate și o mulțime de date statistice, așa că uneori uiți ceea ce este fundamental. Ce vreau să aduc în această echipă? Vreau să creez o relație durabilă cu membrii ei și, indiferent de situație, să ajut la crearea unui bolid superb”, a menţionat pilotul Williams Racing, George Russell.

Russell s-a antrenat intens pentru startul noului sezon.

„Cred că mulți oameni nu își dau seama că Formula 1 este un sport care te solicită foarte mult. În timpul unui tur, schimbi 5 viteze. E o forță imensă care trece prin corpul și gâtul tău. Imaginați-vă că vă culcați pe o parte a patului vostru, iar pe cealaltă cineva pune o greutate de 50 de kilograme. Cam așa se simte pilotul care virează la o viteză mare”, a menţionat pilotul Williams Racing, George Russell.

În primul său sezon în Formula 1, Russell a înregistrat cel mai bun rezultat în Germania, unde s-a clasat pe locul 11. Pilotul englez de 22 de ani este convins că în 2020 va avea performanțe mai bune. 

„În Formula 1 nimic nu se schimbă peste noapte. Este nevoie de foarte mult timp. Înțeleg asta. Înțeleg că trebuie să ajut la crearea unei echipe de succes pentru viitor. Cu siguranță vom progresa. Cu toții putem fi siguri de acest fapt. Trebuie doar să dăm tot ce avem mai bun, să îmbunătățim bolidul și să vedem ce ne oferă următorul sezon”, a spus pilotul Williams Racing, George Russell.

În sezonul 2020, George Russell va fi coechipierul canadianului Nicholas Latifi. Primele două etape se vor desfășura în Austria, pe 5 și 12 iulie.


Preluat de la: Publika.md