Gates avertizează că lumea se va confrunta cu alte două dezastre: Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie

Liderul Microsoft, Bill Gates, spune că lumea se va confrunta cu alte două potențiale pericole, care ar fi chiar mai rele decât pandemia de coronavirus. Declaraţia a fost făcută într-un interviu cu Derek Muller, gazda canalului de YouTube Veritasium, scrie Daily Star.  

Gates crede că schimbările climatice și „bioterorismul” reprezintă cele mai mari viitoare amenințări la adresa omenirii.

„Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie”, a spus Bill Gates, definind apoi un alt pericol, pe care el îl numește „bioterorism”.

„Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne confrunta cu acesta este mult mai mare decât epidemiile cauzate în mod natural, precum cea actuală”, a mai adăugat şeful Microsoft.

Bill Gates susține că nu există nicio modalitate prin care oamenii să poată opri viitoarele pandemii, deși a adăugat că „am putea să ne pregătim, astfel încât să nu mai avem niciodată un număr de morți ca acum”.


Preluat de la: Publika.md