Gata cu parcările pe străzile Alexandr Puşkin şi Bănulescu Bodoni. În loc de mașini parcate pe trotuare vom avea bănci și ghivece pentru flori (FOTOREPORT)

Străzile Alexandr Puşkin şi Bănulescu Bodoni nu vor mai avea locuri de parcare pe trotuare. Spaţiile recent amenajate sunt destinate exclusiv pietonilor. Autorităţile municipale au instalat bănci, ghivece pentru flori şi semisfere din beton pentru a îngrădi accesul automobilelor.

Pietonii văd cu ochi buni această iniţiativă şi spun că acum plimbările pe străzile Puşkin şi Bodoni sunt mai plăcute.

„Mai ales pe Bănulescu Bodoni, înainte de a face reparaţie des se parcau şi nu puteam trece, trebuia să treci pe partea carosabilă.”

„Foarte bine, pentru că unii se parchează că noi, pietonii, nu putem circula normal.”

„Cred că o să fie mai liber de trecut.”

Conducătorii auto se plâng însă că este aproape imposibil să găseşti un loc de parcare în centrul Capitalei şi le cer funcţionarilor de la Primărie să rezolve şi această problemă.

„E foarte important că nici nu se discută, nici nu se prevede vreo hotărâre a întrebării. Iată asta la noi este un minus foarte mare.”

„Centrul, luând în calcul alte oraşe europene, sunt libere mereu.”

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Victor Chironda a anunţat că şi trotuarele de pe bulevardele Grigore Vieru şi Ştefan cel Mare vor fi modernizate în următoarea perioadă. Funcţionarul a mai menţionat că autorităţile vor face şi o campanie de informare despre faptul că parcarea pe trotuare este interzisă, iar cei care nu se vor conforma vor fi amendaţi.

Din data de 28 septembrie, maşinile parcate ilegal pot şi evacuate la o parcare specială, iar taxele variază între 500 și 2 000 de lei. Totodată, conducătorii auto riscă şi amendă de până la 1 500 de lei şi patru puncte de penalizare.


Preluat de la: Publika.md