Fura tot ce îi stătea în cale. Un locuitor al Capitalei, reţinut de oamenii legii (VIDEO)

Un locuitor al Capitalei, în vârstă de 28 de ani, a fost reţinut de oamenii legii pentru comiterea a doua furturi.

Primul caz a avut loc în data de 2 ianuarie, în timp ce individul se afla într-un magazin de pe strada N. Zelinski. Acesta profitând de neatenția angajatei, a furat un telefon mobil, care a fost lăsat pentru câteva minute fără supraveghere.

Prin acțiunile date, individul a cauzat un prejudiciu în sumă de 8 400 lei.

Pe cazul dat forțele de ordine au inițiat mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, totodată au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere.

Cel de al doilea caz a avut loc pe data de 26 ianuarie. Bărbatul a pătruns în scara unui bloc de locuit de pe strada N. Zelinski, de unde a furat un cărucior pentru copii, cauzând propietarului de 28 de ani un prejudiciu de 16 000 lei.

În urma acţiunilor întreprinse de oamenii legii, individul a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat. Acesta și-a recunoscut vina, povestind că a văzut telefonul mobil lăsat fără supravehere, l-a luat, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii, ulterior l-a vândut.

Căruciorul a fost depistat de către polițiști și urmează a fi restituit proprietarului, la fel urmează să fie depistat și telefonul mobil.

Potrivit forţelor de ordine, bănuitul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Actualmente, bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt. Acesta riscă o amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.


Preluat de la: Publika.md