Fostul director general al Combinatului de vinuri ”Cricova”, răpus de COVID-19

Industria vinicolă a pierdut un profesionist. S-a stins din viață Valdntin Bodiul, fostul director general al Combinatului de vinuri ”Cricova”.

Tragica veste a fost anunțată pe pagina de Facebook a companiei.

În ianuarie anul viitor, Victor Bodiul ar fi împlinit 70 de ani.

Inginer-tehnolog de meserie, Doctor în Economie, Valentin Bodiul și-a dedicat viața domeniului vinificației.

Și-a început activitatea în anul 1973 la Fabrica de vin din Sângerei, în calitate de inginer, ulterior a ocupat funcția de șef al Fabricii de vin din Drăgănești (1974-1975), a fost secretar II, prim-secretar în cadrul Comitetul raional al Comsomolului Sângerei – UTC(1975-1978), șef al Direcției General Administrative a Comitetului Central al UTC din Moldova (1978-1983), instructor în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist din Moldova, instructor (1983-1985), inginer-șef la Colegiul Național de Vinificație, orașul Stăuceni, (1985-1987).

Trei decenii le-a consacrat activității în cadrul Combinatul de Vinuri „Cricova”, fiind director general în perioada 1987-2016, asigurând un management eficient și dezvoltarea întreprinderii.

Cavaler al Ordinului Republicii. Pentru merite în dezvoltarea industriei vinicole, contribuție la extinderea producției și îmbunătățirea calității produselor fabricate și activitate organizatorică prodigioasă, a fost distins cu Titlul onorific „Om emerit”. De asemenea, i-a fost conferită Medalia „Pentru vitejie în muncă”.

 


Preluat de la: Publika.md