Fiecare participant la alegerile prezidențiale va fi asigurat cu mască de protecție

Guvernul va procura 3 milioane de măști de protecție, ce vor fi înmânate fiecărui participant la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie și 15 noiembrie, dacă va fi necesar. 

În acest scop, la următoarea ședință, Executivul urmează să aloce mijloacele financiare necesare. 

Despre aceasta a comunicat premierul Ion Chicu în cadrul întrevederii cu reprezentantul OMS în Republica Moldova, Igor Pocanevici.

Această măsură va fi asigurată de guvern pentru a spori gradul de protecție epidemiologică a cetățenilor, dar și pentru a contribui la asigurarea unei prezențe sporite la scrutin.

Eventualitatea desfășurării repetate a turului 1 al alegerilor prezidențiale pe motiv de prezență sub pragul stabilit de lege de o treime din alegători, constituie un motiv serios de îngrijorare pentru Guvern și poate avea consecințe economice, sociale, dar și epidemiologice, grave.

Părțile au convenit că vor continua să coordoneze activitățile menite să diminueze efectele pandemiei COVID 19, dar și alte acțiuni din domeniul sănătății publice.

”Ne concentrăm pe acordarea suportului necesar pentru sporirea capacității sistemului medical. Este important să asigurăm spitalele cu tot echipamentul indispensabil și ne orientăm spre creșterea capacității de testare în masă a cetățenilor”, a declarat Ion Chicu.

Șeful OMS în țara noastră a reiterat disponibilitatea de a susține eforturile Guvernului în această perioadă dificilă, la rândul lor să asigure tot suportul în procesul de administrare a situației epidemiologice.


Preluat de la: Publika.md