Contrabandiști, urmăriți ca-n filme. Cum arată pneurile mașinii lor după ce poliția a folosit un dispozitiv special de oprire

Polițiștii din Suceava au reușit să facă o captură-record de țigări, după o urmărire în trafic ca-n filme, în timpul căreia au mai multe tras focuri de armă. Contrabandiștii au putut fi opriți abia când polițiștii au folosit un dispozitiv special, care a făcut praf anvelopele mașinii folosite de traficanți.

Agenții au confiscat nu mai puțin de 1,5 milioane de bucăți de țigarete.

Polițiștii aveau informații despre transportul ilegal, iar în localitatea Straja au încercat să oprească un microbuz și un autoturism care transporta marfa de contrabandă. Șoferii nu au oprit la semnalele polițiștilor, iar aceștia au pornit pe urmele contrabandiștilor.

S-au cerut întăriri, iar în localitatea Vicovu de Sus, politiștii au folosit dispozitivele de blocare.

Aceste dispozitive au fost primite în septembrie și acum au fost folosite pentru prima dată.

Chiar și așa, șoferii au încercat să își continue traseul. Atunci s-au tras focuri de armă.

În cele din urmă, polițiștii au reușit oprească microbuzul în care se aflau țigările de contrabandă, dar contrabandiștii au reușit să fugă.

”Conducătorul microbuzului a oprit sub protecția celuilalt autoturism, a sărit din microbuz și a fugit în lunca râului Suceava din apropiere, celălalt autoturism abandonând microbuzul. Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate”, au precizat polițiștii, citați de Mediafax.


Preluat de la: Publika.md