Fermierii, gata să își scoată tractoarele din PMAN

Agricultorii care protestează de la începutul lunii decembrie în centrul Capitalei îşi vor retrage miercuri tractoarele din Piața Marii Adunări Naționale. Anunţul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, după prima întâlnire pe care au avut-o cu şeful statului, Maia Sandu. După întrevedere, fermierii au declarat că sunt optimişti şi speră că vor obţine ajutorul de care au nevoie. 

„Am stipulat nişte criterii concrete. Doamna preşedinte s-a expus asupra problemelor cum pot fi soluţionate problemele. Instrumente pentru soluţionarea problemelor sunt cam slabe, puţine, dar o să intervină cu tot ce e posibil instrumental ca să fie agricultorii ajutaţi.”, a afirmat agricultorul, Ion Plămădeală.

Ei vor avea întrevederi cu preşedintele Maia Sandu şi zilele următoare. Totuși, dacă nu vor primi ajutorul solicitat, aceștia susțin că vor ieși din nou în stradă. La începutul lunii decembrie, fermierii din mai multe raioane au ieşit în stradă pentru a le cere autorităţilor să nu majoreze cota TVA în agricultură de la 8 la 12%. Alte revendicări care deocamdată nu au fost îndeplinite sunt achitarea compensațiilor pentru culturile afectate de secetă precum și pentru restituirea accizelor la achiziția motorinei. Fermierii au primit autorizaţie pentru desfăşurarea protestelor până în data de 31 decembrie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie