Expertul militar ucrainean, Vladislav Seleznyov, la Publika TV. Care sunt versiunile privind tragediei aviatice de ieri din Brovarî

Greşeală de pilotaj, condiţii tehnice ale aparatului de zbor sau diversiune. Acestea sunt cele trei versiuni examinate de anchetatorii din Ucraina care investighează prăbuşirea elicopterului în Brovarî, regiunea Kiev, în urma căreia 14 persoane au murit, inclusiv ministrul Afacerilor Interne, Denis Monastîrski. Despre asta a declarat colonel şi expert militar din Ucraina, Vladislav Selezniov, în cadrul emisiunii „В центре внимания” de la Publika TV.

„Eu deocamdată nu am auzit vreun răspuns la întrebarea cheie: de ce pe bord au nimerit împreună trei persoane cheie din cadrul Ministerului. A fost o vizită de lucru planificată, ei se îndreptau într-o regiune cuprinsă de război. Executarea zborului la o înălţime extrem de joasă este determinată de protocolul de securitate, pentru că orice mişcare a vreunului aparat de zbor întotdeauna este un semnal pentru inamic”, a declarat Vladislav Selezniov. 

În cadrul emisiunii, colonelul s-a referit şi la prognozele mai multor experţi cu privire la finalizarea războiului. 

„Până la sfârşitului lunii august al anului curent întreg teritoriu al Ucrainei va fi eliberat de la ocupanţii ruşi, inclusiv Crimeea, Sevastopol. Asemenea prognoze fac mai mulţi experţi respectabili. Pentru realizarea acestui plan va fi nevoie de cel puţin cinci operaţiuni de contraofensivă”, a mai adăugat colonelul şi expertul militar din Ucraina. 

Potrivit expertului, negocierile dintre Rusia şi Ucraina vor fi posibile abia după eliberarea teritoriilor. 

„Componenta de negocieri este importantă şi ea va fi, dar doar după ce ultimul militar rus va părăsi teritoriul Ucrainei suverane, adică armata lui Putin va părăsi teritoriul Ucrainei în hotarele din 1991. Este clar că Putin şi cercul său nu este gata pentru asemenea negocieri”, a conchis expertul militar din Ucraina. 

 

 


Preluat de la: Publika.md