Evenimete culturale care vor avea loc în Capitală, de Ziua Independenței Republicii Moldova

Pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, în Capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale. Programul manifestărilor va începe la ora 08:30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț. 

Pe lângă spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, manifestarea va cuprinde și uvertura „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”. Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale.

Seara, cu începere la ora 19:00, pe scena din centrul Capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

Manifestări dedicate Zilei Independenței vor avea loc, pe 27 august, în toate localitățile din țară.


Preluat de la: Publika.md