Ediliul capitalei, supărat foc pe cluburile de noapte și localurilor ce încalcă normele epidemiologice. ”Vom avea discuții cu reprezentanții HoReCa”

Primarul general Ion Ceban și-a exprimat indignarea față de cluburile de noapte și restaurantele care încalcă normele epidemiologice. El a menționat că săptămâna viitoare vor fi efectuate verificări inopinate în localuri și cluburi de noapte. Totodată, vor avea discuții cu reprezentanții HoReCa și ulterior va fi luată o decizie privind activitatea acestora.

„Respect pentru toți cei care aplică măsurile, mă refer la toată lumea, în piață în magazine, restaurante. Rușine pentru cei care vor să câștige bani și nu pun preț și valoare pe sănătatea oamenilor. Mă refer la acele Karaoke, Discoteci și la unele restaurante, care încalcă orice normă. Cu stupoare să aflăm că se cântă, se dansează cu localuri arhipline”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței cu reprezentanții serviciilor Primăriei.

Totodată, Ion Ceban s-a pronunțat împotriva participării cetățenilor la matinee, corporative și alte manifestații organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

”Lumea trebuie să înțeleagă și să respecte, mai ales în contextul în care vin sărbătorile și trebuie să evităm magazinele arhipline, matineele, sărbătorile în grup, tot felul de corporative. Deja avem semnale că se tot planifică din 10 decembrie până la sfârșitul anului, marele „sabantui””, a spus Ceban.

Edilul a menționat că, după evaluările în teren și consultările publice pe care le vom avea, comisia se va întruni într-o nouă ședință și va decide ce măsuri va impune pentru municipalitate.

Eu sunt pentru purtarea măștilor în spațiul public, atât închis cât și deschis și voi susține această prevedere, dar sunt categoric împotriva activități cluburilor de noapte și sunt categoric împotriva la acei agenți economici care nu întreprind măsurile necesare”, a mai spus Ion Ceban.

 

 


Preluat de la: Publika.md