După două zile de incertitudini autoritățile belaruse au anunțat unde se află Maria Kolesnikova

După două zile de incertitudini și informații trunchiate, autoritățile belaruse l-au informat pe tatăl Mariei Kolesnikova despre faptul că fiica sa este reținută și se află într-un izolator din centrul capitalei Minsk, transmite portalul Tut.by.

Alexandr Kolesnikov a comunicat că a fost sunat de șeful unui grup operativ al Comitetului de Investigații din Belarus, care i-a spus că Maria Kolesnikova este reținută și că poate să-i transmită un colet, dacă dorește.

Maria Kolesnikova, una dintre liderii mișcării de opoziție din Belarus, a fost dată dispărută luni dimineața, după ce mai multe persoane în civil și mascați au urcat-o forțat într-un microbuz.

De atunci, politiciana nu a răspuns la apeluri și nu a mai fost văzută. Luni seara, rudele Mariei Kolesnikova au depus o plângere privind dispariția sa.

În dimineața zilei de marți, 8 septembrie, Serviciul de Grăniceri a anunțat că Maria Kolesnikova a fost reținută în momentul în care traversa frontiera cu Ucraina alături de doi colegi. Anton Rodnenkov și Ivan Kravțov au ajuns la Kiev, unde au relatat într-o conferință de presă că au fost scoși cu forța din Belarus, iar Kolesnikova a rupt pașaportul și a preferat să rămână în Belarus.

Din șapte membri ai prezidiului Comitetului Coordonator, șase au fost reținuți sau expulzați din Belarus. În libertate se află doar laureatul Premiului Nobel Svetlana Aleksievici.

 

 


Preluat de la: Publika.md