După acuzațiile de fraudare a voturilor în Rusia din partea PAS, Dodon are dubii în privința listelor din UE

După acuzațiile PAS precum că zeci de alegători fictivi s-ar fi înregistrat să poată vota în Rusia, Igor Dodon are dubii în privința listelor întocmite în acest sens în UE. Dodon a declarat în cadrul unei ediții speciale la Prime TV că a cerut instituțiilor competente să fie verificate cererile depuse din Uniunea Europeană. 

„Încă nu s-a luat decizia referitor la deschiderea secțiilor de votare. În Rusia au depus cereri de înregistrare între 5 și 6 mii de oamenii, iar în Europa 45-50 de mii de oameni. Despre ce falsificări atunci e vorba? Ele trebuie verificate și eu am cerut organelor să facă investigații și să spună foarte clar cum au fost depuse aceste cereri. Îmi va fi foarte interesant dacă se va depista că o bună parte din înregistrările online din țările UE au fost făcute cu adresă IP a computerelor de la Chișinău”, a declarat Igor Dodon. 

Ce ține de acuzațiile de falsificare a alegerilor din partea opoziției, șeful statului a menționat că „cei care vorbesc despre falsificare încearcă să se victimizeze”.

„Eu presupun că unii oponenți înțeleg că vor pierde aceste alegeri și încearcă să găsească o justificare de pe acum. Dar nu vor fi și nu pot fi falsificări”, a menționat Dodon. 

CITEȘTE ȘI: Acuzații grave în adresa șefului statului. PAS susține că Igor Dodon vrea să falsifice alegerile


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie