Drumuri europene în Moldova. BERD a aprobat extinderea unui contract de finanțare pentru construcția drumurilor

Trei drumuri de importanță națională urmează să fie renovate, iar o porțiune de aproape nouă kilometri va fi construită de la zero în sudul țării. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit lui, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare a aprobat extinderea unui contract de finanțare, în valoare de 100 de milioane de euro. 

Prin urmare, va fi reabilitat și modernizat sectorul de drum R14, Soroca – Arionesti, care are în total 31 de kilometri. În reparație va intra și sectorul de drum R8 ce leagă localitatea Arionești de Otaci și care se întinde pe 9,4 kilometri.

Lucrări de renovare vor fi efectuate și la sectorul de drum R33 Hâncești-Lăpușna-M1, pe o lungime de 37,2 kilometri.

De la zero va fi construită o porțiune de drum de aproape nouă kilometri ce va putea fi utilizată de șoferi pentru ocolirea orașului Vulcănești.

Potrivit lui Spânu, în total sunt 85 de kilometri de drum național care va fi renovat și construit. Tot el precizează că sumele alocate pentru fiecare drum în parte vor fi incluse în amendamentul la contractul de finanțare, care urmează a fi semnat în curând.


Preluat de la: Publika.md