Drum ca-n evul mediu. Locuitorii unei străzi din Bubuieci, nevoiţi să-şi pună sacoşe în picioare, pentru a putea ajunge la transportul public

Drumuri ca în evul mediu la doar câţiva kilometri de Capitală. Mai mulţi oameni care locuiesc pe strada 27 August din comuna Bubuieci se plâng că sunt nevoiţi să se încalţe în galoşi sau să-şi pună sacoşe în picioare, pentru a putea ajunge la transportul public sau în centrul localităţii. Din cauza noroiului şi gropilor, deseori nici ambulanţa nu poate ajunge la ei. Recent, autorităţile s-au apucat de reparaţia acestui drum, în cadrul programului „Drumuri bune”, doar că au făcut lucrul pe jumătate.

Liubovi Sergheeva povesteşte că strada 27 august, care trece prin faţa casei ei, nu a fost reparată de mai bine de 40 de ani.

„Fiica mea când iese la lucru, eu ies cu ea, merg până la drumul principal, îşi schimbă încălţămintea şi merge mai departe, la fel şi seara când se întoarce. Ei spun că nu-s bani, păi dar unde sunt banii?”, a povestit locuitoarea comunei Bubuieci, Liubovi Sergheeva.

Sătenii spun că primăria a promis reparaţia întregii străzi, pe o lungime de aproape doi kilometri, însă până acum a fost pus asfalt doar pe 900 de metri.

„E greu, dar ce să facem? Care au maşini mai este cum este, dar noi.”

„Ne-am adresat la Primărie, le-am spus să facă ceva, iar ei ne zic: vreţi să vă facem drumul până în casă?”

„Dacă până aici mai este cum mai este, în vale n-ai cum să te duci. Vine apa din deal şi spală tot ce este.”

Primarul comunei Bubuieci, Igor Moraru, a refuzat să vorbească în faţa camerei de luat vederi, dar, la telefon, a declarat că nu le-a promis oamenilor nimic şi că de la programul „Drumuri bune” a primit bani doar pentru reparaţia a jumătate din strada 27 august. În plus, a menţionat că este la primul său mandat şi că nu le reuşeşte pe toate.

„Bugetul nu ne permite într-un an de zile, mie într-un an de mandat, să execut toate străzile, asta e situaţia, şi atât.”, a afirmat primarul comunei Bubuieci, Igor Moraru.

Contactaţi pentru a comenta declaraţiile primarului, reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor nu ne-au răspuns la telefon.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie