Alexandru Slusari: ”Astăzi a fost legalizată nunta ȘorDon”

”Dragi cetățeni, azi a fost legalizată nunta ȘorDon”. Este declarația președintelui fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă susținut în pauza ședinței de astăzi a Parlamentului.

”Dragi cetățeni, azi a fost legalizată nunta ȘorDon. Lucru despre care noi am vorbit de câteva luni, iată s-a întâmplat astăzi. Nu au avut încotro, în condițiile presiunii din partea opoziției. Erau nevoiți să-și oficializeze relațiile. Contrar prevederilor regulamentului, contrar procedurii, pe bandă rulantă au fost votate mai multe proiecte dubioase, proiecte contradictorii care dezbină societatea, proiecte care sustrag atenția cetățenilor de la această mârșavă politică fiscală pe care tot a fost votată în prima lectură și care aduce cetățenilor doar creșterea de prețuri majorarea poverii fiscale, scheme, scumpiri și diferite abuzuri. Ați văzut cum a fost schimbată componența Biroului Permanent. Republica Moldova trebuie să înțeleagă că noi avem un Guvern neligitim, care este susținut de coaliția Dodon-Șor. Este cea mai toxică formulă. Este formula de la care noi niciodată nu putem miza de susținerea externă. Noi nu putem miza la sprijinul partenerilor externi. E ultima încercare disperată a lui Dodon să-și păstreze pârghiile de administrare, inclusiv și acest proiect cu ping-pongul SIS-ului.”, a declarat președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari a menționat că Platforma DA va contesta deciziile luate în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

”Toată această mîrșavenie care s-a întâmplat astăzi în Parlament va fi contestată și sub aspect juridic și sub aspect politic. Noi putem să așteptăm la multiple proteste, la reacția partenerilor externi. Acestui Guvern i-a rămas foarte puțin. Acestui Parlament i-a rămas, la fel, puțin timp. Dar, era posibilitatea să păstrăm demnitatea, să lucrăm pentru cetățeni, pentru interesul oamenilor. Igor Dodon strică totul ce atinge. El nu știe ce înseamană demnitatea, ce înseamănă decența. În aceste condiții, noi nu doar dăm apreciere politică, dar platforma DA va contesta juridic tot dezmățul care s-a întâmplat în Parlament.”, a comunicat președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

În cadrul aceluiași briefing, deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, a afirmat că Parlamentul a ajuns într-o etapă de degradare fără de precedent

”Ceea ce s-a întâmplat azi e un lucru foarte grav, sfidător, un lucru în care Parlamentul a ajuns într-o etapă de degradare fără de precedent. Socialiștii împreună cu Șor pretind că și-au dat astăzi votul pentru mai multe acte normative, proiecte care contravin intereselor Republicii Moldova. Încă de ieri am pregătit două sesizări prin care ne opunem federalizării și adoptării proiectului limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, care dă un statut special limbii ruse. Cu aceste sesizări urma să ne adresăm la Curtea Constutuțională. Mâine vom pregăti toate documentele necesare pentru a anula toate voturile date astăzi de către mai mulți deputați în Parlament.”, a menționat deputatul Platformei DA, Dinu Plângău.

CITEȘTE ȘI: Proiectele privind politica fiscală şi vamală şi bugetele pentru 2021, votate în prima lectură, în pofida faptului că opoziţia a blocat activitatea Parlamentului

CITEȘTE ȘI: Circ şi haos la Parlament. Tribuna centrală, blocată din nou


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie