Donald Trump și-a reafirmat intenția de redeschide țara pentru a salva economia

Criza provocată de pandemia de coronavirus este mai gravă decât atacul japonez asupra bazei americane Pearl Harbor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sau decât atentatele din 11 septembrie 2001. Comparaţia a fost făcută de președintele american, Donald Trump, care și-a reafirmat intenția de redeschide țara pentru a salva economia.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că s-a răzgândit şi nu va mai închide celula de criză pentru coronavirus creată pentru a organiza o politică federală unică de combatere a coronavirusului. SUA sunt cea mai afectată țară de COVID-19 din lume, cu peste 1,2 milioane de bolnavi, dintre care aproape 75 de mii au murit. Totuși, nu toți americanii sunt conștienți de gravitatea situației.

În statul Washington, autoritățile au intrat în alertă după ce oamenii au început să organizeze petreceri pentru a se infecta mai repede.

Acolo, oamenii sănătoși intră în contact cu cei testați pozitiv pentru a se îmbolnăvi și a căpăta imunitate. Specialiștii avertizează că astfel acțiuni iresponsabile nu fac altceva decât să pericliteze sănătatea publică.


Preluat de la: Publika.md