Aeronava cu oficialii români care plecau spre București a fost REȚINUTĂ minute în șir pe aeroport

 

Aeronava cu care miniștrii Sănătății și de Interne de la București urmau să se întoarcă în România a fost reținută pe aeroportul din Chișinău aproape jumătate de oră, din cauza că nu ar fi plătit taxele aeroportuare, chiar dacă potrivit tratatelor internaționale aeronavele oficiale sunt scutite de astfel de taxe.

Potrivit surselor Cotidianul, oficialii români au fost nevoiți să stea în aeronavă în jur de 30 de minute, pentru că compania care gestionează aeroportul nu le-a eliberat autorizație de zbor.

„Aeroportul Chișinău nu oferea autorizație de zbor, chiar dacă tratatele internaționale prevăd că aeronavele oficiale nu trebuie să achite aceste taxe. Aeronava a fost reținută aproape o jumătate de oră din cauza asta. Se pare că a fost un semn de ‘mulțumire’ pentru oficialii români”, ne-a declarat sursa.

În avion se aflau, printre alții, ministrul Sănătății Nelu Tătaru și cel de Interne, Marcel Vela, care s-au aflat joi timp de câteva ore la Chișinău, însoțind convoiul cu ajutoare umanitare sosit din România.

Oficialii au decolat până la urmă, după ce a fost apelat Ministerul de Externe, cu o aeronavă Cessna 560, care va ateriza la București în câteva minute.

Ajutorul umanitar, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, conține:
– 500.000 de măști de protecție de tip FFP2;
– 25.000 de combinezoane;
– 5.000 de viziere;
– 5.000 ochelari de protecție;
– 200.000 de mănuși;
– 2.800 cutii de medicamente;
– 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă;
– 80 000 litri alcool sanitar.

https://cotidianul.md 


Preluat de la: Timpul.md