Donald Trump nu recunoaște victoria lui Biden: Aceste alegeri sunt departe de a se fi terminat

Donald Trump nu recunoaște victoria lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, așa cum indică proiecțiile mass media americane, și afirmă că aceste alegeri sunt departe de a se fi terminat.

„Știm cu toții de ce Biden se grăbește să se prezinte în mod fals drept învingător și de ce media aliată încearcă atât de mult să-l ajute: nu vor ca adevărul să fie dezvăluit. Adevărul simplu este că aceste alegeri sunt departe de a se fi terminat”, a afirmat președintele american, informează Reuters, citează hotnews.ro.

Menționăm că Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria. Kamala Harris devine, la rândul ei, prima femeie vicepreședinte din istoriaSUA.


Preluat de la: Publika.md