Barack Obama: Sunt foarte mândru să-i felicit pe viitorul nostru președinte, Joe Biden

Fostul președinte american Barack Obama l-a felicitat pe Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, care a câștigat scrutinul, conform proiecțiilor.

Sunt foarte mândru să-i felicit pe viitorul nostru președinte, Joe Biden, și pe viitoarea noastră doamnă, Jill Biden. Suntem norocoși că Joe are tot ce trebuie pentru a fi președinte și se poartă deja cum trebuie. Pentru că, atunci când va ajunge la Casa Albă, în ianuarie, se va confrunta cu o serie de provocări extraordinare pe care niciun președinte nu le-a avut vreodată – o pandemie care face ravagii, o economie și un sistem de justiție inegale, o democrație în pericol și un climat în pericol”, a scris Obama, citează digi24.ro.

Menționăm că Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria. Kamala Harris devine, la rândul ei, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.


Preluat de la: Publika.md