Doi polițiști de la IP Drochia riscă 6 ani de pușcărie. Ar fi cerut 2 MII de lei mită

Direcţia Informaţie şi Securitate Internă a Direcţiei Generale Protecţie Internă a Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne în cooperare cu Direcţia generală teritorială Nord a Centrului Naţional de Anticorupţie au deferit către Procuratura Anticorupţie cauza penală de învinuire a doi funcţionari ai Inspectoratului de Poliţie Drochia al Inspectorului General de Poliţie al MAI pentru trafic de influenţă.

Potrivit acţiunilor constatate de către ofiţerii SPIA şi CNA, angajaţii IGP au pretins, prin extorcare, mijloace băneşti în sumă de 2 000 MDL. Banii urmau a fi utilizaţi pentru a influenţa neatragerea la răspundere contravenţională a unui cetăţean.

În baza materialelor obţinute, pe cazul dat a fost iniţiată cauza penală în conformitate cu indicii art. 326 alin.2 lit.b Cod Penal al Republicii Moldova. Pentru infracţiunea respectivă, bănuiţii riscă amendă în mărime de la 3 000 la 4 000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Simultan, organele de urmărire penală au depistat o serie de fapte ilicite eventual comise de către aceeaşi angajaţi vizaţi.

În consecinţă, se efectuează măsuri special de investigaţii și acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane în comiterea ilegălităţilor menţionate. 


Preluat de la: Timpul.md