Doi membri ai unei grupări criminale din Criuleni, reținuți pentru comercializarea drogurilor. Ce pedeapsă riscă suspecții (VIDEO)

Doi tineri cu vârstele de 19 și 25 de ani din Criuleni, suspectați de realizarea drogurilor în proporții deosebit de mari, au fost reținuți de polițiști.

Unul dintre suspecți a fost anterior judecat pentru infracțiuni similare, fiindu-i stabilită pedeapsa de 5 ani închisoare cu suspendare.

Polițiștii au efectuat achiziții de control, în cadrul cărora s-a constatat că bărbații, fiind membri ai unui grup criminal, comercializau droguri de diferite tipuri prin diverse aplicații telefonice, inclusiv ”Telegram”.

În urma măsurilor speciale de investigații, membrii grupării au fost reținuți în flagrant în Criuleni, unde au fost efectuate percheziții corporale ale figuranților, precum și în automobilul personal al unuia dintre ei. 

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat 9 pachețele de tip ,,ZIP-LOCK” cu substanțe asemănătoare etnobotanicelor și marijuana, mijloace bănești provenite din comercializarea drogurilor și un cântar electronic utilizat la cântărirea substanțelor narcotice. Acestea au fost ridicate și transmise către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare pentru efectuarea expertizei.

În acest caz a fost pornită o cauză penală. Suspecții au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 15 ani de închisoare.


Preluat de la: Publika.md