Dodon, către magistraţii CC: Interesant ce vor zice proeuropenii, dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a preşedintelui

Liderul PSRM, Igor Dodon, speră ca magistraţii Curţii Constituţionale să ia o decizie prin care să declare neconstituţional decretul Maiei Sandu prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliţa pentru funcţia de premier.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon scrie că „Dizolvarea Parlamentului în cazul când deputații sunt gata sa voteze un guvern și adâncirea crizei constituționale sau crearea unei noi crize poate fi chiar considerată o violare a obligațiilor constituționale a Președintelui ca putere neutră”.

„Interesant ce vor zice așa numitele forţe politice proeuropene daca CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a dnei preşedinte”, a mai precizat liderul PSRM.

În data de 23 februarie Curtea Constituţională va examina constituţionalitatea decretului preşedintelui Maia Sandu prin care Natalia Gavriliţa a fost înaintată repetat la funcţia de prim-ministru. Se întâmplă după ce PSRM a cerut Înaltei Curţi să anuleze decretul şefului statului.  Socialiştii au propus-o pe Mariana Durleşteanu la funcţia de premier, candidat pentru care au semnat 54 de deputaţi. Maia Sandu a respins, însă, această candidatură, motivând că unii dintre aceşti parlamentari ar fi fost forţaţi să o susţină, alţii ar fi implicaţi în acte de corupţie sau au trecut de la un partid la altul. 


Preluat de la: Publika.md