DETALII despre percheziţiile de la punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti. Doi polițişti de frontieră şi doi șoferi, REŢINUŢI

Doi polițişti de frontieră şi doi șoferi de pe cursa Republica Moldova – Italia au fost reţinuţi pentru trafic de influență și corupere pasivă, în urma percheziţiilor efectuate aseară de către ofiţerii CNA la punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti. 

Trei dintre cei patru bănuiți au fost plasați în izolator pentru 72 de ore și riscă până la 10 ani de închisoare, iar un polițist de frontieră este cercetat în stare de libertate.   

Potrivit CNA, suspecţii ar fi profitat de restricţiile din perioada stării de urgenţă şi ar fi influenţat falsificarea contractelor de muncă ale pasagerilor, precum şi a certificatelor medicale privind rezultatul negativ la COVID-19 pentru ca aceştia să treacă frontiera de stat. Mai mult, la intrarea în ţară, transportatorii ar fi indicat date eronate, astfel încât călătorii să nu stea 14 zile în carantină. 

Astfel, pentru certificatul negativ la COVID-19 și contractul de muncă, suspecţii cereau între 50 și 90 de euro,  iar pentru ca cetățenii să nu fie plasaţi în autoizolare: 100 de euro. Ofițerii CNA continuă investigaţiile pentru a stabili dacă în acest caz sunt implicate şi alte persoane. 

Citeşte şi: PERCHEZIŢII la punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti


Preluat de la: Publika.md