Deputat PAS: „Dodon și-a pierdut mințile – a înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales”

 

Comisia juridică a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi. Asta înseamnă că mâine se planifică adoptarea lui de plen în 2 lecturi.

Este desigur o acțiune disperată a unui personaj căruia îi fuge pământul de sub picioare. De asemenea, se scuipă pe voința a peste 1,6 milioane de oameni care au participat la alegerile prezidențiale, or aceștia a mers la vot inclusiv pentru faptul că președintele ca instituție să le reprezinte interesele. Nu mai zic de faptul că proiectul este vădit neconstituțional. 

Dodon încearcă să-l imite pe Plahotniuc

Prin initiativa legislativa prin care se preia SIS-ul de la Președintele ales, Dodon încearcă să-l copie pe Plahotniuc. Să devină și el un fel de ”coordonator”. Iar PSRM, astfel, se transformă într-un apendice politic al unui oligarh, care neavând nicio funcţie în stat, vrea să controleze totul. Exact după modelul PD-ului plahotniucist.

Numai că, spre deosebire de Dodon, Plahotniuc chiar deținea puterea de stat cu toate instrumentele care alcătuiesc această noțiune. Și mai e o deosebire mare între cei doi – Plahotniuc încă s-a ținut mult guvernând contrar voinței poporului, pe când Dodon va pleca cu mult mai repede.Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie