De ce este bine să jucăm tenis

Astfel, toate activitățile fizice au efecte beneficii asupra sănătății, însă tenisul este „campion”. O confirmă studiile care arată că jucătorii de tenis sînt cei mai puțin expuși și se îmbolnăvesc cel mai rar de boli cardiovasculare.

Da, e adevărat că nu o să fii în al nouălea cer cînd o să dai o servă proastă și e foarte posibil să te descurajezi din cînd în cînd atunci cînd pierzi un meci, deși ai început cît se poate de bine. Totuși, este demonstrat că jocul de tenis reduce stresul. Specialiștii spun că acest sport de învață să te controlezi mai bine și să-ți păstrezi cumpătul.

Cei care joacă tenis nu se vor alege doar cu un corp excelent, ci și cu o minte mai sclipitoare. Cu alte cuvinte, atunci cînd joci tenis trebuie să fii foarte atent, să poți să-ți faci o tactică și să gîndești repede. Toate acestea facilitează dezvoltarea continuă a creierului. De asemenea, chiar și în cazul copiilor care practică acest sport s-a demonstra că se descurcă mai bine la școală și au capacitatea de a rezolva mai repede probleme decît alți copii de vîrsta lor.

Tenisul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai sănătoase tipuri de activități fizice pe care le poți face. Specialiștii spun că dacă continui să joci tenis regulat ai șanse mari să adaugi anii în plus vieții tale. Cum e posibil? Riscul de îmbolnăvire scade. Spre exemplu, jocul de tenis reduce riscul de boli de inimă cu 56%. E un procent greu de ignorat!

Încă un motiv care explică clar de ce să joci tenis este faptul că e pur și simplu distractiv! Spre deosebire de alte activități fizice poți să interacționezi cu persoanele cu care joci, devenind o activitate socială. Nu în ultimul rînd, jocul de tenis te ține în priză și nu o să te plictisești deloc. Nici nu o să-ți dai seama cît de repede trece timpul.


Preluat de la: Noi.md