Cursele ilegale de mașini vor fi sancționate cu amenzi sau închisoare de până la doi ani

Cursele ilegale de mașini vor fi sancționate penal. Organizatorii și participanții la astfel de competiții vor plăti amenzi de zeci de mii de lei sau chiar să stea după gratii până la doi ani.

Modificările la Codul Penal și cel Contravențional au fost votată în lectură finală de către Parlament. Potrivit proiectului de lege, organizatorii acestor curse pe drumurile publice pot fi amendați cu până la 75 de mii de lei sau pedepsiți cu închisoare cu până la doi ani. În același timp, pentru participare, șoferii riscă amendă de până la 32 500 de lei și lipsit de dreptul de a conduce pe o perioadă de doi ani.

La începutul lunii mai, un tânăr a provocat un accident grav în centrul Capitalei, după ce a evitat culoarea roşie a semaforului și a lovit două maşini aflate în trafic. Un bărbat a murit pe loc, iar altul s-a stins la spital. Ulterior, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a confirmat că tânărul de 27 de ani era antrenat într-o cursă ilegală. La o zi de la tragicul accident, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mai mulți șoferi care participau la astfel de curse, care s-ar organiza periodic în Chişinău şi pe drumurile naţionale.


Preluat de la: Publika.md