Consiliului Audiovizualului are o nouă componenţă. Parlamentul a numit în funcţie trei membri noi

Consiliului Audiovizualului are o nouă componenţă. Majoritatea parlamentară formată din PSRM-PDM a numit în funcţie trei membri noi. Doi dintre ei au fost propuşi de legislativ şi unul de Preşedinţie. Este vorba despre Ala Ursu-Antoci, Larisa Manole, dar şi Ion Robu.

Ala Ursu-Antoci a deținut anterior funcția de consilier al președintelui fracțiunii PSRM în Parlament. Totodată, ea a fost și candidat din partea Partidului Socialiștilor la alegerile parlamentare pe circumscripția numărul 43 din Cahul.

Larisa Manole a fost în trecut angajată la Teleradio-Moldova, ocupând fotoliul de șef al Departamentului Actualităţi TV și redactor-prezentator al buletinului de ştiri de seară în limba română.

Iar Ion Robu este redactor-șef al revistei „Știința culturii fizice” la Universitatea de Educație Fizică și Sport. Din 2007 până în 2018 ea a fost redactor şi redactor-şef la mai multe publicaţii.

Consiliul Audiovizualului este format din nouă membri: cinci sunt propuși de organizațiile societății civile, selectați prin concurs public, doi membri sunt propuși de Parlament şi câte unul – de Preşedinţie şi de Guvern.

Din septembrie 2019, trei membri ai CA s-au demisionat.

 


Preluat de la: Publika.md