Cum încearcă Manchester City să păcălească fair-play-ului financiar și să-l transfere pe Messi, pentru 700 de milioane

Manchester City încearcă o lovitură spectaculoasă pe piața transferurilor. ”Cetățenii” vor să i-l aducă lui Pep Guardiola pe Lionel Messi (33 de ani), mai ales că acesta nu ar fi atât de convins de rămânerea pe Camp Nou după umilința cu Bayern Munchen.

City își va evalua propriile posibilități financiare pentru a vedea dacă există posibilitatea de a-l transfera pe Messi pentru uriașa sumă de 700 de milioane de euro, mai exact clauza sa de reziliere, pe care orice club trebuie să o achite dacă vrea să-l transfere pe argentinian, scrie Goal.com, care citează ESPN. Pe lista echipelor interesate de Messi se mai numără și italienii de la Inter Milano.

”Cetățenii” trebuie să ia în calcul și o posibilă încălcare a fair-play-ului financiar, mai ales că recent au avut probleme și au fost aproape de o suspendare de doi ani în cupele europene.

Messi ar fi putut pleca liber

Messi este legat prin contract de Barca până în 2021, însă în această vară avea ocazia să plece liber la orice altă formaţie, conform unei clauze din contractul său. Pentru a pleca gratis, Messi ar fi trebuit să-i anunţe pe şefii clubului de decizia sa până pe 31 mai, dar acest lucru nu s-a întâmplat, au scris jurnaliştii spanioli.

– Așadar, clauza de 700 de milioane de euro este din nou în vigoare.
– 112 milioane de euro este actuala valoare de piață a lui Lionel Messi, conform publicației de specialitate Transfermarkt.
 


Preluat de la: Timpul.md