Cum ar putea arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova

În decembrie 2023, compania Teleradio-Moldova anunța despre lansarea concursului public de soluții arhitecturale pentru noul sediu al instituției, care urmează să fie construit în următorii trei ani. Se menționa că cele mai bune idei vor fi premiate cu pînă la 120 de mii de lei.

Pe 7 martie 2024, Teleradio-Moldova a anunțat că opt companii participă la concursul de soluţii arhitecturale pentru viitorul sediu al instituției și că „se examinează în prezent, printr-un juriu de specialitate, o serie de concepte arhitecturale”.

Companiile şi-au prezentat viziunile asupra aspectului exterior al clădirii, pe baza unor schiţe preliminare ce li s-a oferit de către instituţia comanditară. În acest sens, furnizorul public de servicii media a preluat de la partenerii săi din Georgia un proiect de clădire, pe care l-a adaptat necesităţilor sale.

„Ulterior concursului actual de soluţii arhitecturale ar urma să fie aleasă, tot prin concurs public, compania care va construi viitorul sediu al instituţiei, care cuprinde şi un studio autonom de proporţii, rezervat producţiilor audiovizuale de anvergură”, au comunicat reprezentanți companiei.

Directorul general al companiei Vlad Țurcanu a scris pe rețelele că anul trecut Teleradio-Moldova s adaptat la necesitățile sale un proiect de clădire georgian – „asta însemnînd că am configurat studiourile, birourile și spațiile tehnice”.

„Următorul pas e acesta: alegerea unei soluții arhitecturale pentru viitorul sediu al „Teleradio Moldova”. Ulterior, peste cîteva luni, ar urma să alegem constructorul care va pune în aplicare unul din proiectele prezentate la concurs”, a comunicat Țurcanu, distribuind și imagini cu un proiect de clădire.


Preluat de la: Noi.md