Cum ar fi reacționat „națiunea civică” dacă cineva ar fi „îndrăznit” să-i oblige pe funcționari să cunoască „limba de stat”

După ce au pus batista pe țambal, susținătorii „națiunii civice” se prefac că nu văd cum partenerii lor, socialiștii demonstrează că lucrează deschis pentru interesele Rusiei în R. Moldova.

Tkaciuk, Popov sau Tulbure exultau de plăcere că „iaca-iaca” se formează „națiunea civică moldovenească”.

Ieri, am văzut că „partenerii” lor de națiune, socialiștii dodoniști intenționează să rusifice forțat funcționarii statului R. Moldova.

Era doar o problemă de timp ca „batista pe țambal” să se întoarcă ca un bumerang, pentru că doar un naiv, sau un agent nu înțelege că liderii partidelor votați de ruși – lucrează pentru ruși, nu pentru cetățenii R. Moldova.

Așteptăm „opinia experților” să ne explice cum se consolidează „națiunea civică” prin rusificarea moldovenilor după modelul țarist și sovietic.

Tentativă de RUSIFICARE a statului – PSRM vrea să ofere un statut special limbii ruse. Proiectul de lege a fost înaintat de Țîrdea, Bolea și Lebedinschi

Întrebarea din titlul este una retorică, evident ar fi spus că nu umblăm cu „povești despre limbă” și să nu … „divizăm societatea” (sic!).

Ionică Limbăscurtă


Preluat de la: Timpul.md