Cum ar arăta Pământul, dacă omenirea ar dispărea. Concluzia facută de specialiști

V-ați întrebat vreodată cum ar arăta planeta noastră dacă oamenii vor dispărea? Datorită unor dovezi existente de mii de ani, oamenii de știință pot prezice acest lucru. Așadar, cum ar arăta pământul fără oameni.

De-a lungul vremii, nenumărate așezări umane au fost abandonate fără nicio o explicație. Datorită acestora, cercetătorii pot să își facă o idee despre cum ar arăta planeta noastră dacă oameni ar dispărea. Una dintre aceste așezări părăsite este o cetate construită cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, în Guatemala, care după ce a fost abandonată a fost invadată de natură, scrie Live Science.

Potrivit arheologilor, atunci când te plimbi prin jungla deasă și peste dealuri, de fapt mergi pe piramide și orașe care nu au fost încă excavate. Se pare că același lucru se va întâmpla cu toată planeta noastră, în cazul în care oamenii ar dispărea. Însă unele dintre aceste schimbări vor fi mult mai mari.

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea brusc
Cu toate acestea, dacă populația umană ar dispărea brusc de pe pământ, mai multe industrii ar pune în pericol planeta. Metrourile din marile metropole ale lumii ar fi inundate în doar câteva zile deoarece nu va mai fi nimeni care să gestioneze apă adunată de la ploi.

Mai mult de atât, rafinăriile de petrol, diverse uzine și centralele nucleare ar putea produce dezastre de proporții și explozii devastatoare. Pe lângă tot plasticul care ar dispărea în mii de ani, omenirea va lasă în urmă și diferite substanțe nocive care nu pot fi descompuse natural.

Ce se va întâmpla cu natura
Dacă nu ar mai fi oamenii, apa va eroda structurile create de aceștia, lucru care ar permite plantelor să crească printre crăpături, iar în acest fel clădirile se vor degrada și mai mult. În timp ce fauna și vegetația se va dezvolta din nou, se va aduna și mult material organic uscat, care ar putea luat foc și ar putea duce la distrugerea totală a unor orașe.

Clădirile construite din pietre și materiale naturale vor dăinui mai mult față de cele mai moderne, din sticlă și metale, care vor dispărea primele. În zilele noastre, numeroasele insecticide existente distrug multe insecte anual. În schimb, dacă oamenii ar dispărea, fauna și flora se vor dezvolta, iar lanțul trofic își va reveni treptat.

Râuri în mijlocul orașelor
Apa care curge sub pământ în orașe ar coroda structurile metalice care susțin străzile de deasupra sistemelor de transport subterane și căile întregi s-ar prăbuși, transformându-se brusc în râuri din mijlocul orașelor.

Dacă oamenii nu le-ar dezgheța în mod regulat, trotuarele ar crapă, oferind noi nișe pentru ca semințele purtate de vânt și de păsări să prindă rădăcini. Același lucru s-ar întâmpla cu podurile, dacă oamenii nu vor mai fi să elimine puieții care se înrădăcinează între niturile de oțel. Împreună cu degradarea generală, acest lucru ar putea demonta aceste structuri în câteva sute de ani, jurnalistul susține Alan Wiseman. 

stiridinlume.ro


Preluat de la: Timpul.md