Cu lacrimi în ochi, Kim Jong-un își cere scuze pentru dificultățile cu care se confruntă Coreea de Nord

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, și-a cerut scuze, cu lacrimi în ochi, pentru modul în care a ghidat ţara prin momentele dificile agravate de epidemia de coronavirus.

Vorbind la parada militară grandioasă, desfăşurată în weekend pentru a marca 75 de ani de la guvernarea Partidului Muncitoresc, Kim Jong-un şi-a dat ochelarii jos pentru a-și şterge lacrimile – o indicaţie, spun analiştii, a presiunii crescânde asupra regimului său.

„Oamenii noştri și-au pus toată încrederea în mine, la fel de înaltă ca cerul şi de adâncă cum este marea, dar nu am reuşit să mă ridic mereu la înălţime. Îmi pare foarte rău pentru asta”, a spus el, scrie The Guardian, citează digi24.ro.

„Este important să ne uităm de ce a ajuns să verse lacrimi cu o astfel de ocazie”, a declarat Hong Min, directorul diviziei Coreea de Nord la Institutul Coreean de Unificare Naţională. „Sub mesajul său, se poate simţi că liderul de la Phenian simte o presiune mare privind conducerea sa”

Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test cu rachete balistice din noiembrie 2017 – când a lansat o rachetă Hwasong-15 -, odată cu demersurile diplomatice în vederea negocierii cu SUA a unui acord de denuclearizare, negocieri aflate acum în impas de doi ani.

Deşi liderul nord-coreean Kim Jong Un a evitat să transmită un mesaj dur Statelor Unite în discursul rostit înaintea paradei militare, etalarea unei rachete superioare rachetei Hwasong-15 (ce are o rază de acţiune care ar putea fi suficientă pentru a lovi teritoriul american) sugerează ideea că Phenianul va continua să dezvolte rachete tot mai sofisticate dacă nu ajunge la o înţelegere cu Washingtonul. În acest sens, Kim a menţionat în discurs că ţara sa, care deţine arma nucleară, va continua să-şi consolideze armata în scop de ”autoapărare şi descurajare”, asigurând totodată că ”niciodată” nu o va folosi pentru un atac preventiv.


Preluat de la: Publika.md