CSP s-a autosesizat în cazul presupusei implicări a unui procuror în mușamalizarea cazului de la Boldurești

La data de 19.02.2024 s-a produs un incident tragic, în rezultatul căruia, spre regret, a avut de suferit un minor (soldat cu decesul acestuia).

Conform datelor apărute în spațiul public, se atrage atenția societății la faptul că un procuror, fiind în relații de rudenie cu făptuitorul, ,,ar fi fost implicat în ducerea în eroare a organelor de anchetă”.

Diverse surse operează cu informații care fac referință la implicarea ulterioară incidentului a procurorului, ceea ce afectează grav reputația acestuia, precum și imaginea instituției Procuraturii în ansamblu.

În acest context, Consiliul Superior al Procurorilor:

• atrage atenția asupra imperativului respectării mersului urmăririi penale;

• asigură persoanele interesate că sînt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.

Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat pînă la probarea culpabilității sale”, de aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, pînă la pronunțarea unei decizii pe acest caz.

Totodată, Consiliul Superior al Procurorilor s-a autosesizat și asigură opinia publică că acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova și în interesul cetățenilor.

CSP transmite pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate”, menționează CSP într-un comunicat de presă.


Preluat de la: Noi.md