Atac mortal asupra unei reședințe Medici fără Frontiere din Gaza

Un tanc israelian a tras marți seara tîrziu asupra unei case în care locuiesc unii dintre angajații săi și membri ai familiei lui Al-Mawasi, în Khan Yunis, scena unor lupte terestre, focuri de armă și raiduri aeriene în ultimele săptămîni, se arată într-un comunicat al MSF.

„Acest atac a ucis nora și soția unuia dintre colegii noștri și a rănit șase persoane, dintre care cinci femei și copii. Clădirea, marcată în mod clar cu logo-ul MSF”, a fost „ținta unor focuri de armă”, a precizat ONG-ul, adăugînd că 64 de persoane se aflau în clădire în acel moment.

Ambulanțele care au venit să salveze victimele „au fost întîrziate mai mult de două ore din cauza tirurilor de obuze din zonă” înainte de a putea ajunge la fața locului și de a transfera răniții la un spital de campanie din Rafah, în extremitatea sudică a Fîșiei Gaza.

„Suntem șocați și profund întristați de acest atac mortal”, a declarat Meinie Nicolai, directorul executiv al MSF, care se află în prezent într-o călătorie în Fîșia Gaza.

Armata israeliană a declarat că a tras „în timpul operațiunilor din Khan Yunis” asupra unei clădiri „identificate” ca adăpostind „activități teroriste”, dar că ulterior „informații au semnalat moartea a doi civili neimplicați” în aceste presupuse activități.

„Armata israeliană regretă orice prejudiciu cauzat civililor și face tot ce îi stă în putință pentru a opera cu precizie pe cîmpul de luptă”, a adăugat armata, precizînd că a început o „analiză” a incidentului.


Preluat de la: Noi.md